Planeta Petrila 🌹 Sabotaj industrial PSD

by | Jul 20, 2023

🌹   sabotaj industrial  ⛏️ 

” Cea mai mare spaimă a fost când am intrat în casa alor mei după o alergătură similară… cred că a fost după explozia de la Petrila din 2008… ultima imagine care mi-a rămas întipărită în minte a fost un  🌹  trandafir roșu care nu mai avea spini… uitat de bunica mea – Dumnezeu să o ierte – pe măsuța din holul de intrare. Îmi aduc aminte ca prin ceață acel trandafir roșu aproape ofilit 🌹 roșul nu mai era roșu… scăpase și de această tragedie“.

Odată cu 🌹 perioada nefastă roșie de până în ’89 🌹 în plin proces de dezvoltare a industriei grele infuzia de oameni în Valea JIULUI a fost atât de diversă și condensată într-o perioadă atât de scurtă astfel încât a dat naștere unui ADN cu totul și cu totul special. Traiul greu, munca de zi cu zi – fără cerul albastru deasupra capului 🌹 sângele vărsat de părinții alegătorului 🌹 au întărit acest ADN până la stadiul în care refuză orice schimbare. Refuză chiar dacă este conștient că traiul rămâne greu – practic sângerează continuu de peste 20 de ani… 🌹

Îmi aduc aminte când eram copil 🌹 sunetul salvărilor prin oraș – sunet care transmitea moarte – un sunet aș putea spune sângeriu 🌹 de fiecare dată când îl auzeam fugeam acasă la ai mei să văd dacă tatăl meu a ajuns din șut. Cu ajutorul lui Dumnezeu a ajuns de fiecare dată dar mi-a rămas în minte acel sunet metalic… sunetul morții care plutea în toată Valea JIULUI care a „înroșit pământul” în ultimii ani de extracție intensivă.”

⛏️ Planeta PETRILA ⛏️
Metodologia lui Lazarsfeld 🥊

Am asociat în exercițiul nostru de propagandă ⛏️ Planeta PETRILA ⛏️ de astăzi cuvântului ROȘU conotații negative și l-am folosit într-o formă exactă sau cu înțeles similar doar de trei ori. Cuvântul roșu l-am asociat cu alte cuvinte care să întărească direcția unitară în care am mers cu iterația după cum urmează: perioadă nefastă, traiul greu, schimbare, sângerează, sunetul salvărilor, sângeriu, sunet metalic, sunetul morții, înroșit, roșul nu mai era roșu, aproape ofilit.

Am îngroșat pentru cititorii care citesc printre rânduri cuvintele cheie care să îl ducă în aceași direcție chiar dacă este superficial în analiză și am terminat cu îngroșările prin sintagma 🌹 roșu aproape ofilit  🌹 oferind cititorului din Valea JIULUI pe care l-am targetat – amintiri, emoție, dramă, suspans… iar în latura opusă am folosit cuvântul albastru lângă cuvântul deasupra. Sintetizând, propaganda noastră de astăzi a respectat metodologia lui Lazarsfeld.

Criminalul nevăzut care ucide…
… cu sânge rece în timp real! 🙁

Top-of-mind awareness (TOMA) is a brand or specific product coming first in customers’ minds when thinking of a particular industry. Top of mind awareness is a way to measure how well brands rank in the minds of consumers.”

TOMA este un indicator de “conștientizare”. Brandul / produsul care apare primul în mintea clienților atunci când se gândesc la o anumită industrie. TOMA este o modalitate de a măsura cât de bine se poziţionează mărcile în mintea consumatorilor.”

DEX: VAMPÍR, vampiri, s. m. 1. Specie de lilieci mari care trăiesc în America de Sud și care 🌹 sug sângele oamenilor 🌹 surprinși în somn. Acolo sunt țânțarii frigurilor galbene!… Vampirii cei mai lacomi! Fiarele cele mai crude și mai 🌹 însetoșate de sânge 🌹 VISSARION, B. 109. 2. (În superstiții) Personaj din mitologia populară, despre care poporul crede că suge sângele celor vii. V. strigoi, vârcolac. Se-adun-acum aici, căscând spurcatele guri, Vampiri, stafii și balauri, strigoi. NECULUȚĂ, T. D. 89. Rușine pentru guvernul vitreg care dă unul din cele mai frumoase județe ale României pradă în ghearele unui vampir. CARAGIALE, O. I 102. 3. Criminal care ucide pentru plăcerea de a vedea curgând sânge 🌹

România: strigoi, vârcolac… vampir… noapte – negru, agresivitate, usturoi, sânge… amenințare! Siria: ISIS, terorist, decapitare, teroare… agresivitate, război, amenințare. Valea JIULUI: PSD Hunedoara 🌹 Planeta Petrila noapte, întuneric, pericol, poluare.

Dacă îți ofer o excursie ultra-all-inclusive la un hotel de 5 stele în Siria pleci mâine împreună cu toată familia ta? Rămâi cu mine încă câteva momente. Care este diferența pe nivel subliminal – percepția audienței – între terorist și vampir? Ambele cuvinte transmit același lucru: amenințare – agresivitate. În consecință nu este absolut nicio diferență între o noapte de poveste la Castelul Bran – Castelul Vampirului – vizitarea obiectivului turistic Bran și o noapte la acel hotel de 5 stele din Siria. Există o singură diferență! În terminologia de specialitate se numește TOP OF MIND.

În momentul în care informaţia ajunge în creierul tău şi reprezintă o potenţială ameninţare se activează mecanismele de autoapărare. Nu intrăm în detalii însă sentimentul pe care îl trăieşte o persoană când vede o ameninţare potenţială nu are cum să fie pozitiv. În consecinţă asocierea acestui personaj inventat numit Dracula cu strategia de comunicare, brandul de ţară / de turism sau orice altceva ce are legătură cu naţia din care faci parte NU este o asociere tocmai reuşită. De ce? În primul rând pentru că ne luptăm cu morile de vânt, cu bugetele de publicitate uriaşe de la Hollywood… În momentul în care discutăm despre pieţe globale, deja în mod automat, exact ca şi în cazul turiştilor nemţi care nu vin în România în concediu din aceleaşi considerente din care nici tu nu pleci cu familia în Siria în concediu, intervin “parametrii tehnici” ai brandului de ţară.

Referitor la Valea JIULUI de acolo din umbră același spiriduș gestionează un proces de comunicare similar iar din păcate aleșii voștri sunt depășiți total de situație în acest război economic invizibil în care descentralizarea administrațiilor locale este singură soluție ieșim din cercul vicios politic al incompetenței (prin descentralizare, noi înțelegem suportul oferit Statului Român de la noi, antreprenorii cu expertiză tehnică nișată, prin VOI, comunitatea noastră).

Vezi Consiliul Județean Hunedoara care prin achiziția facilităților de la fosta Mină Petrila, practic, continuă la nesfârșit propagandă negativă împotriva Văii JIULUI pe banii voștri = Planeta Petrila = sabotaj industrial PSD Hunedoara. 

De la vampir la voievod și de la miner la momârlan ♦ reputație! REPUTÁŢIE, reputaţii, s. f. Părere publică, favorabilă sau defavorabilă, despre cineva sau ceva; felul în care cineva este cunoscut sau apreciat. ♦ Renume, faimă, celebritate.

Ca să ai şanse să intri pe lista scurtă a prospectului occidental din turism trebuie iniţial să rezolvi aspectele care ţin de reputaţie. În consecinţă, reputaţia negativă pe care de fapt acest brand artificial Dracula o consolidează ne elimină din primele alegeri potenţiale * lista scurtă a turistului european când se gândește la vacanță.

Nu este de mirare că suntem pe ultimul loc în Europa, pondere turism în PIB, turistul european nici nu ia în considerare România ca şi potenţială destinaţie întocmai cum ne luptăm și aici în Valea Jiului cu percepția reactualizată periodic despre mineri, agresivitate, pericol, poluare.

Sper ai înțeles acum propaganda susținută conștient sau inconștient de 🌹 PSD Hunedoara 🌹 care actualizează mentalul colectiv prin fiecare acțiune a acestei organizații non profit numită ⛏️ Planeta Petrila ⛏️ și care blochează efectiv dezvoltarea Văii Jiului și transferul de la minerit la turism, produse tradiționale, artizani și meșteșugari.

Transferul de la industria grea, minerit, la industria ușoară: turism, meșteșugărit & produse tradiționale. Planeta Petrila minerit ⛏️ noapte, întuneric, pericol, poluare ⛏️ 🌹 sabotaj industrial 🌹 versus turism (viață, natură, oxigen, relaxare).

Despre ⛏️ mineri  și mineriade 🥊 Valea JIULUI ⛏️ versus 🐖 Ținutul Momârlanilor 🐄 În acelaşi timp reputaţia negativă a brandului de ţară se transferă şi în mediul privat iar provocarea companiilor autohtone de a deveni branduri globale * export ZERO devine aproape imposibilă. Cred că sunt aproape să te fac să înţelegi de ce este extrem de importan acest parametru numit reputație. Pentru noi toţi! Chiar dacă Castelul Bran este o atracție aparent importantă, dacă luăm în considerare toate aceste aspecte tehnice, în mod stupefiant mâine ar trebui să-l dărâmăm iar turismul * latura de incoming s-ar putea dubla în România eliminând blocajul tehnic de pe nivelul subliminal al potențialului turist european… pentru că nu-i așa – nici tu nu pleci mâine în Siria împreună cu toată familia!?

 

Aceași iterație este valabilă și în cazul ONG-ului Planeta Petrila. În loc investească 200000 de euro în achiziția relicvelor care ne îngroapă efectiv eforturile de comunicare necesare pentru transferul de la minerit spre reconversia economică a zonei Consiliul Județean Hunedoara ar fi fost mai bine ia în considerarea participarea Văii JIULUI în capitala Art Nouveau a Europei, Oradea, sau promovarea Județului Hunedoara în Capitala Culturală a Europei Timișoara = REPUTÁŢIE.

🐖 Porcul din Petrila 🐷

Înaintea lor, a minerilor, întreaga Valea a JIULUI era populată de momârlani, o categorie aparte de populație care există pe aceste meleaguri de la începutul lumii. Astăzi, pe ultima sută de metri a mineritului, momârlanii rămân în liniștea naturii acolo unde există de mii de ani în arealul Văii JIULUI în Ținutul Momârlanilor, ținut în care momârlanii o să dăinuiască în continuare alte câteva milenii.

Vezi contextul propagandei:

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.
TinutulMorlanilor_DanielRosca_01

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.

Art Jewerly Festival 2023

Zeița GETÆ Bendis Bendis, zeița GETÆ a pădurilor...

Un vis aproape de STRAJA

Un vis în STRAJA / Lupeni Dacă discutăm despre...

Cea mai bună ciorbă de pește din Valea lui RHABON

🐟 Paradisul Verde 🐟 Drumul spre oaza de liniște...

Clinica Mihaela NISTORESCU ™

Lumea uleiuriloresențiale @...

La Moșu

Gustul de demult 🧄 Astăzi am fost prin Straja...

DAOS Forest

Meda, Bendis & Kotys. Faceți cunoștiință cu...

Sejur în natură printre căprioare 🦌

Casa de vacanță🦌 C L A S I M A 🦌 O unitate de...

Pensiunea Retezat

Retezat, bijuteria arcului carpatic. Prin Vestul...

Cabana MONTANA

Locul de rugăciune ♰ ♰ al geto-dacilor Vf. Mutu...

Castelul de VIS

Zona Iscroni / Aninoasa  Complexul Casa de Vis...

Urmașii GETO-DACILOR din Valea JIULUI

⚔️ 🔥 GETÆ 🔥 🏹🏹 GETO DACII ⚔️ Din Ținutul Momârlanilorspre 🔥 Ținutul...

Sfatul TITANILOR din Cheile ROȘIEI

Pilonul Getic Dr. Abdel Hakim Awyan, păzitorul înțelepciunii...

Urieşii de pe Vârful Măgura

Momârlele Oamenii de Piatră În ceea ce priveşte termenul de...

Kogayon, Muntele Dragostei.

Semnele Muntelui Pe Vârful Muncelului la Omul de Piatră. Aflat în...

Luptă și câștigă împotriva TITANILOR

O poveste NFT inspirată din evenimente istorice reale ⚔️ 🏹 Războiul...

TYPHON 🔥 Tatăl lui PROMETEU

Povestea Pelasgilor 🇷🇴 O poveste inspirată din evenimente istorice...

Pumnul Dracului din Peștera Dracului

Cascada Dracului& STRĂJERII 💪 💪 Obiectivele turistice se află la...

Noua Bucovină a României

Pe Valea lui RHABON ۩ Legende momârlănești de la facerea lumii 💪...

SCORPIA 🔥 Sora lui PROMETEU

Taine ancestrale ۞ Bunicul & sora lui PROMETEU 🔥 Plecând la...

Războiul Titanilor

Triumful asupra Uriașilor În anul 86, Roma pornește din nou într-o...
Geneza Europei MultiversX NFT
XOXNO Europe Genesys NFT

Harta urieșilor din Ținutul Momârlelor

Valea JIULUI 50 de km lungime 50 de urieși din piatră 6 masive...

Soarele ☀️ RA ⭐ pe crucea străbunicului meu ✟

MA۩RA⭐MUREȘ Din Ținutul Momârlanilor spre Țara Luanei ☀️ RA ⭐ Ei...

Urieșul din Cascada Maria

Povestea Urieșului Povestea Cascadelor Valea Mării și Valea...

Urmașii GETO-DACILOR din Valea JIULUI

⚔️ 🔥 GETÆ 🔥 🏹🏹 GETO DACII ⚔️ Din Ținutul Momârlanilorspre 🔥 Ținutul...

Poarta de intrare în Valea lui RHABON

Vârful Cândet & bătrânul RHABON Primele însemnări legate de râul...

Prometeu și Grifonul Carpatin

ParângParangosPHARANX O incursiune în 💙💛❤️ȚINUȚUL URIAȘILOR 🇷🇴 ”În...

Noua Bucovină a României

Pe Valea lui RHABON ۩ Legende momârlănești de la facerea lumii 💪...

Legenda blajinilor

Gog & Magog Este sigur că neamul goților (geților) este...

Urieșii din Valea HIPERBOREEI

Valea HIPERBOREEI Tracia Pelasgică / DACIA Preistorică Mihail...

PROMETEU & Străjerii din PHARANX

Legenda lui PROMETEU „În antichitatea preistorică, Munţii Carpaţi...
XOXNO Europe Genesys NFT
Europe Genesys MultiversX NFT