Cum previi toxiinfectia alimentară!?
Materia primă pentru o ciupercărie care produce pleurotus sunt paiele. Ele conțin celuloză care este practic hrana ciupercii. Știința numită biologie se ocupă cu inocularea miceliului pe boabe de grâu sau mei, acesta fiind o “stare incipientă a ciupercii”, necesară în procesul de producție. Practic dacă am compara, miceliul este sămânța din care se dezvoltă ciuperca.
Cantitatea de miceliu necesară pentru 100 de kg de paie este de 3%, 3 kg. Pentru dezvoltarea optimă a miceliului este necesar un spațiu cu o temperatură controlată, între 22 și 24 de grade. La dezvoltarea ulterioară a ciupercii, în sacii de paie cu miceliu, este necesară deasemenea o temperatură stabilă între 13 și 18 grade cu o umiditate de 90 / 95% și un aeraj constant de 150 de metri cubi de aer / oră. Din 100 de kg de paie umede inoculate cu miceliu rezultă după aproximativ 30 de zile, 25 de kg de ciuperci.
Cultura ciupercilor într-un spațiu controlat previne toxiinfectia alimentară cu ciuperci otrăvitoare din flora spontană a pădurii. Contact producător, Vulcan, Valea Jiului, Ținutul Momârlanilor, Birtolom Vasile, producător agricol autorizat, 0769525456.