Noua Bucovină a României

by | Jan 13, 2023

Pe Valea lui RHABON ۩

Legende momârlănești de la facerea lumii 💪

Nicolae Deleanu într-un reportaj din anul 1933, afirma “Momârlanii ăștia au fost vechii băștinași, cu rădăcini directe, spune ISTORIA din coasta GETO-Dacilor strămoși și s-au menținut ei, veacuri de-a rândul oameni liberi. Nicio urgie cotropritoare n-a fost în stare să-i scoată din locuri și obiceiuri …

Primele însemnări legate de râul JIU provin de la Herodot unde regăsim prima lui denumire din vechime: RHABON. Aşa apare în primele referiri importante despre cursul de apă pe care le fac istoricul Strabon şi Pliniu cel Batrîn, în secolul a II-a d.Hr. Primul document în care este schiţat cursul râului aparţine lui Claudius Ptolomeus din Alexandria.

Prima stațiune din România, de după revoluție, construită de la zero & dezvoltată după toate standardele europene de urbanism. Prima stațiune din lume funcțională 100% în blockchain, un proiect în colaborare cu Casa de Arhitectură Botezan, Green FUTURE Snagov & Primăria ANINOASA.

Ținutul Titanilor 

MultiversX / PHARANX

50 km lungime de pădure și 25 lățime, 22 de lacuri glaciare 💪 50 de urieși din piatră 💪 6 orașe și o comună, 3 stațiuni turistice de interes național, o singură vale, Valea JIULUI, Valea lui RHABON, ținutul titanilor, ținutul ancestral al momârlanilor.

Stațiunea ۩ PHARANX

Un areal sălbatic prin natura sa în care panorama asupra întregii VĂI îți taie respirația. Situat pe aria Orașului ANINOASA, Vârful Cândet, reprezintă poarta de intrare în Valea lui RHABON dinspre Defileul JIULUI. Vârful din vecinătea Pasului Vâlcan și al Masivului STRAJA, asigură experiența completă a turistului care accesează locația direct din arealul unic al Defileului JIULUI.

 • Proiect 3D (4000 mp construiţi utili de clădiri / 12 tipologii)
 • Amplasament / Teren / Vârful Cândet ANINOASA (100000 mp)
 • Amplasament zonă festival RHABON vs STRABON / Bănița (15000 mp)
 • Pârtie de SKI / săniuş
 • 48 de micro-evenimente anuale
 • 1 FESTIVAL anual
 • Sănătate holistică / Simfonia celulelor
  dōTERRA™ Symphony of the Cells™
 • Furnizori BIO
 • Stână Momârlănescă
 • Meşteşugari
 • Activități pentru cei mici / tabere tematice + IAZ + Mini ZOO + Teatru

115000 m²

O experiență P2E (play to earn) MultiversX, Incoming Blue Ocean Strategy ۩ investiție fiat 2.5 mil. €, crowfunding crypto 170000 EGLD / colecții NFT, turism de incoming (Franciza Europe GENESYS), gaming P2E, terenuri virtuale & susținerea producătorilor locali precum și a meșteșugarilor ۩ Proiect prezentat în premieră la Conferința Destinații Vizionare, 9 decembrie 2022, Brașov.

Ziarul Văii JIULUI @ Corneliu BRAN

Am primit la redacție un material publicitar a lui Daniel Roșca, prin care ne anunță că s-a mutat definitiv înapoi în Valea Jiului pentru a duce mai departe platforma „Ținutul Momârlanilor”, spre abordarea internațională „Ținutul Titanilor”, industria blockchain / NFT / crypto. Mai mult, el ne dezvăluie un proiect în exclusivitate, ținut la secret până acum! Citiți mai departe, că merită. Faptul că s-a mutat în Valea Jiului nu constituie o știre, atunci când arunci pe piață mai multe „ținuturi” ale ei, ci un gest de normalitate.

Valea Jiului, „noua Bucovină a României” în materie de turism!

Povestea chipurilor umane întipărite în stâncile din Valea Jiului a fost cartografiată în ultimul an de Roșca, astfel încât acum la final acesta se pregătește să inscripționeze pentru eternitate în „blockchain” legendele momârlănești de la facerea lumii.

URIEȘII

Pornind din „Scocul Urzicarului”, de la „Podul Urzicarului” ,acolo unde o regăsim pe Gaia, „Muma Pământului”, povestea giganților ajunge în Masivul Parâng, denumit în antichitate de vechii scribi „Pharanx” sau „Parangos”, acolo unde se află templul lui Apolo, Prometeu și „Grifonul Carpatin”.

O poveste inspirată din evenimente istorice reale, care materializează și transpune sfincșii din Ținutul Momârlanilor în legendara poveste a HYPERBOREEI.

Incredibile comparații și suprapuneri cu mitologia locurilor, chipuri reale aproape supranaturale, unde pe alocuri am putea spune ca oamenii au intervenit în modelarea acestora, combinate cu o documentare istorică extrem de laborioasă, toate încununează eforturile petroșeneanului de promovare a plaiurilor natale și ale noastre din ultimii 5 ani.

Planurile pentru viitor sunt extrem de ambițioase și credem cu tărie că vor fi duse la îndeplinire în condițiile în care avem de-a face cu omul care a pus bazele platformei de comunicare tinutulmomarlanilor.ro, noua Bucovină a României, cum îi place acestuia să o denumească.

Franciza Europe GENESYS

Conferința „Destinații Vizionare” de la Brașov a întărit parteneriatele ce se vor crea pentru acest proiect. Titanii noștri din Vale au fost prezentați în luna decembrie la Conferința „Destinații Vizionare”, acolo unde a fost dat de asemenea și primul exemplu concret de parteneriat public privat de succes, eforturile financiare semnificative fiind susținute de agenția de marketing strategic a lui Daniel, B2B Strategy, de domnul Emil Părău din Lupeni și a sa firmă Comexim R, dar și de domnul Daniel Sîn și Composesoratul Iscroni 2000, alături de primarul Nicolae Dunca și Primăria orașului Aninoasa.

Delegația din Valea Jiului la conferința de la Brașov a fost una extinsă, Primăria Aninoasa având un reprezentant desemnat, care împreună cu Casa de Arhitectură „Botezan” l-au susținut pe Daniel în prezentarea conceptului pentru aducerea turiștilor europeni în Vale.

Prin Hotărârea Consiliului Local Aninoasa nr. 108, de la finalul lunii decembrie 2022, a început procesul de definitivare a primei stațiuni din România construite de la zero! Da, este poate incredibil pentru unii, dar așa vor sta lucrurile.

Pe un areal virgin, evitând coloșii industriali de pe timpul mineritului, cu acces direct din Defileul Jiului și cu posibilitate de a unii, prin Pasul Vâlcan, Domeneniul Schiabil Straja, Vârful Cândet are toate șansele să devină noua „perlă a Văii Hiperboreei”, așa cum o vede Daniel dar în același timp și scribii din antichitate.

În perioada imediat următoare ne așteptăm la definitivarea situației juridice a drumului forestier, care urcă pe Platoul Cândet și de preluarea acestuia în administrarea Primăriei Aninoasa”, a relatat în exclusivitate pentru ZVJ, Daniel Roșca.

DIGITALIZARE (QR / GAMIFICATION)

De asemenea, în primăvară urmează semnalizarea prin panouri bilingve a tuturor urieșilor de piatră din Vale, un proiect realizat împreună cu Comexim R Lupeni, care o să ofere posibilitatea dezvoltării sustenabile a turismului de vară, mai ales ținându-se cont de capriciile vremii, tot mai călduroase, după cum constatăm cu toții și în această iarnă. Platforma de comunicare tinutulmomarlanilor.ro fiind resursa accesată de fiecare turist în viitor, prin tehnologia de coduri QR implementată în semnalizatoare”, mai susține Daniel Roșca.

2.5 mil. € (FIAT) & 7 mil. $ (CRYPTO)

Investiție privată (fiat) de peste 2,5 milioane de euro în Vârful Cândet din Aninoasa & crowdfunding crypto de peste 7 milioane de USD. Partener în acest proiect integrat mai este și antreprenorul general în construcții Green Future SNAGOV, care pregătește în această perioada bugetul de 2,5 milioane de euro necesar construcției celor 12 tipologii de clădiri (4000 mp utili de construcții) din viitoarea stațiune, pe o suprafață de 10 hectare din cele 107 ale Platoului Cândet.

Împreună cu Departamentele din Primăria Aninoasa, Casa de Arhitectură Botezan este desemnată în proiect să coordoneze viitorul PUZ, pe toată suprafața platoului, astfel încât România să aibă și prima stațiune de după revoluție dezvoltată după toate standardele europene de urbanism”, ne-a mai transmis Daniel Roșca.

4 francize în România și 6 în Estul Europei (Vechea Europă)

Începând cu anul 2025 urmează scalarea modelului de afaceri la nivel european (Bulgaria, Serbia, Ucraina, Moldova, Macedonia și Albania – Vechea EUROPĂ). Conceptul Stațiunii PHARANX reprezintă prima franciză autohtonă din seria EUROPE GENESYS dezvoltată în Valea JIULUI împreună cu antreprenorul general în construcții Green Future SNAGOV.

Următoarele trei francize o fie localizate în DOLJ, NEAMȚ și ARAD pe teritoriul culturilor neolitice CUCUTENI, Vădastra precum și în 🐉 vechiul areal al Cavalerilor Danubieni (Ordinul Dragonilor) – Banat Crișana 🐉

GAMING P2E
(play to earn)

Conceptul de a aduce turiștii europeni are la bază dezvoltarea unui joc P2E (play to earn) în care acești urieși sunt deja transformați în personaje, astfel încât în viitorul apropiat să existe posibilitatea de a accesa pachete de turism reale în Stațiunea PHARANX (Vârful Cândet din Aninoasa – Valea Hiperboreei de către pasionații din industria de gaming de la nivel european.

Prin investițiile ce se vor face, se dorește atragerea rapidă a turiștilor din străinătate și din țară / dezvoltărea sustenabilă a turismului de vară.

Având o documentare istorică solidă în spate, cu niște personaje dezvoltate pe baza sfincșilor cvasi-necunoscuți din Valea JIULUI dar la fel de impresionanti cu Sfinxul din Bucegi, corelat cu toate eforturile noastre din ultimii ani care au mers până la dezvoltarea circuitelor spre uriesi și spre digitalizarea Văii JIULUI bazată pe platforma noastră Ținutul Momârlanilor am creat de fapt toată infrastructura necesară pentru a pune bazele unei lumi virtuale (gaming MultiversX) dublate de aceași lume de data asta în viața reală (Stațiunea PHARANX).

F E S T I V A L 🔥

RHABON vs STRABON

În proiect e inclus și un festival internațional la Bănița, pe o suprafață de 15.000 de mp, aidoma marilor festivaluri europene și din țară!

Lansarea efectivă a proiectului va fi definită de colectiile de NFT-uri care se estimează că o să fie lansate în prima jumătate a lui 2023, după definitivarea și a ultimului parteneriat necesar pentru sustenabilitatea economică a proiectului: spațiul (de 15.000 mp) necesar pentru dezvoltarea Festivalului Rhabon vs Strabon, pe teritoriul comunei Bănița, cealaltă poartă de intrare în Vale.

Delimitarea stațiunii de zona festivalului este absolut necesară pentru returnarea, în timp real, a investițiilor realizate de persoanele fizice, prin intermediul industriei blockchain / crypto / tehnologie NFT”, a încheiat prezentarea proiectului, Daniel Roșca.

Puteți urmări evoluția proiectului, accesând platforma tinutulmomarlanilor.ro, acolo unde în rubrica „Povestea Locurilor” din meniul principal regăsiți selecția „Momârle”, cu povestea tuturor sfincșilor din Valea Jiului.

Primarul Aninoasei confirmă proiectul, ba chiar și plusează cu altele două, legate oarecum de acest proiect Am vrut să vedem și punctul de vedere al primarului din Aninoasa, Nicolae Dunca, care să confirme sau nu cele scrise mai sus.

Da, este un proiect de care cu ZVJ am mai discutat prin dumneavoastră, pe care îl avem în vedere de ceva vreme. Acum discuțiile sunt destul de avansate și proiectul are șanse să se realizeze printr-un parteneriat public privat. O stațiune și o pistă de karting cu competiții internaționale incluse într-un calendar european al federației de profil, ar ridica orașul Aninoasa. Ori, noi asta vrem și de aceea suntem deschiși unor astfel de proiecte. Personal mai am în vedere încă un proiect, legat oarecum de cele două, prin care să refacem baza sportivă și să construim acolo și un hotel, astfel încât să putem organiza nu doar competiții de karting la Aninoasa ci și mini turnee de fotbal pentru copii și juniori, inclusiv turnee internaționale de vară, la care să vină tineri din toată Europa.

De această finanțare de la baza sportivă va depinde însă foarte mult de CNI. Da, vrem să facem la Aninoasa toate acestea, iar timpul va demonstra că nu sunt povești. În câțiva ani toate acestea pot deveni realitate, iar eu, personal, voi face totul pentru ca să nu rămână doar la stadiul de proiecte”, a confirmat primarul Nicolae Dunca.

De 13 ani construim acest moment. Rămâi alături de noi.

Modelul nostru de afaceri devine ultra-sustenabil în principal din prisma continuității multimilenare a ADN-ului strămoșesc, continuitate care se manifestă și în zilelele noastre în etnografie prin cuvânt (colinde). În aceași direcție a sustenabilității economice, modelul de afaceri “EUROPE GENESYS” reprezintă pentru Valea JIULUI transferul de la industria grea minerit – spre industria ușoară – turism, produse tradiționale și mesteșugărit iar pentru România un pas mare spre spre construcția parametrului esențial din brandul de țară 💪 REPUTAȚIA 💪

Vezi toată povestea celor 13 ani de dezvoltare a produsului 🔥 Video Road MAP Europe Genesys 🔥  MINI ROAD MAP 🔥 Pentru alianțe strategice, detalii investitori și / sau co-branding (sponsorizare proiect) nu ezita să ne contactezi: letstalk@b2b-strategy.ro / 0758273142.

Un articol apărut în premieră în ZIARUL VĂII JIULUI @ Corneliu BRAN.

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.
TinutulMorlanilor_DanielRosca_01

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.

Magia Parângului 

S K Y ParângParangosPHARANX Magnific, maiestuos,...

Se (re)deschide Cafeneaua din Castelul de VIS

Evenimente private la înălțimevia Castelul de...

Art Jewerly Festival 2023

Zeița GETÆ Bendis Bendis, zeița GETÆ a pădurilor...

Un vis aproape de STRAJA

Un vis în STRAJA / Lupeni Dacă discutăm despre...

Cea mai bună ciorbă de pește din Valea lui RHABON

🐟 Paradisul Verde 🐟 Drumul spre oaza de liniște...

Clinica Mihaela NISTORESCU ™

Lumea uleiuriloresențiale @...

La Moșu

Gustul de demult 🧄 Astăzi am fost prin Straja...

DAOS Forest

Meda, Bendis & Kotys. Faceți cunoștiință cu...

Sejur în natură printre căprioare 🦌

Casa de vacanță🦌 C L A S I M A 🦌 O unitate de...

Pensiunea Retezat

Retezat, bijuteria arcului carpatic. Prin Vestul...

Spre Dealul Babii (MEGALITUL)

Pe Drumul Poștalioanelor 💪 ... drumui lui Traian sau „drumul...

Titanul din Gârbovu

DN66A / GârbovuDrumul lui Băsescu Poarta de intrare în Rezervația...

Kogayon, Muntele Dragostei.

Semnele Muntelui Pe Vârful Muncelului la Omul de Piatră. Aflat în...

Uriașul din Cheile Băniței

Poarta de intrareîn Valea JIULUI Practic Ținutul Momârlanilor începe...

Stindardul de luptă al geților

DRACON Stindardul de luptă al geților 🐺 lupul cu trup de șarpe /...

Poarta de intrare în Valea lui RHABON

Vârful Cândet & bătrânul RHABON Primele însemnări legate de râul...

Povestea vârfului RETEZAT

G R E U C E A N U &lumina cea de toate zilele… Cum ne povestește...

Piramidele lui Sfarmă Piatră

Sfarmă Piatră &P I R A M I D E L E 💪🏽 Piatra Zănoagei 💪🏾 Straja...

Urieșii din Valea HIPERBOREEI

Valea HIPERBOREEI Tracia Pelasgică / DACIA Preistorică Mihail...

Alergând printre GIGANȚI

Running with GIANTS@ Retezat SkyRACE 🔥 18 iunie 2022 🔥 a zecea...
Geneza Europei MultiversX NFT
XOXNO Europe Genesys NFT

Urieşii de pe Vârful Măgura

Momârlele Oamenii de Piatră În ceea ce priveşte termenul de...

Urieșul MIC de pe Valea Morii

O lume ascunsă În Ținutul Lupilor, pe Valea Morii în sus spre...

O poveste NFT inspirată din evenimente reale!

Mama Dragonilor Istoricul antic Herodot a furnizat primele...

5508 înainte de Hristos ✞

Strămoşi NFT Încă de la facerea lumii ✨ Urieşi ☯️ Pelasgi ۞ 🏛️ GETÆ...

Ținutul Momârlanilor LIVE @ Evenimentul ZILEI

Despre ۩ ancestralitatea۞ ஜ Văii JIULUI ⊕ ⌘@ Leonardo TONITZA...

Războiul Titanilor

Triumful asupra Uriașilor În anul 86, Roma pornește din nou într-o...

Povestea vârfului RETEZAT

G R E U C E A N U &lumina cea de toate zilele… Cum ne povestește...

Sfatul TITANILOR din Cheile ROȘIEI

Pilonul Getic Dr. Abdel Hakim Awyan, păzitorul înțelepciunii...

Luptă și câștigă împotriva TITANILOR

O poveste NFT inspirată din evenimente istorice reale ⚔️ 🏹 Războiul...

Top 3 Circuite din Valea JIULUI

& top 10 obiective turisticedin Ținutul Momârlanilor Ținutul...
XOXNO Europe Genesys NFT
Europe Genesys MultiversX NFT