Șiglăul Mic, vârful cu rezonanță istorică.
Astăzi mergem spre înălţimea 1794 m, spre zona de creastă a graniţei, vechea graniţă între România încă neunificată cu Transilvania şi Imperiul Austro Ungar.
Din Uricani până pe Muntele Şiglău drumul se poate parcurge pe jos, sau cu o căruţă, precum ciobanii de altădată, care contemplau natura ancestrală în timpul transportului produselor lactate din vârful muntelui.
Urdă momârlănească
Se dă cheag la lapte, se sparge laptele și zărul care rămâne se pune la fiert după ce brânza este scoasă. Zărul rezultat de la brânză se pune intr-o căldare de aramă și se dă la foc mic, amestecându-se în continuu cu o spătează din lemn. Spuma care rezultă se lasă la scurs dar nu prea mult ca să nu fie foarte uscată, înecăcioasă. În urma fierberii zărului și ulterior a strecuratului, rezultă urda momârlănească.
Toate produsele tradiționale din gospodăria Constantin sunt axate pe oaie. Brânză și urdă de oaie, virșli momârlănești, pastramă și cârnați de oaie. Contact producător, Constantin Daniel, 0726905744, membru în Composesoratul 818.