Minunea din ☥
Peștera BOLII
Maica Domnului ♰
cu Pruncul în brațe
În Peștera Bolii se manifestă un fenomen extrem de interesant. Apariția misterioasă în stânca peșterii a imaginii Fecioarei Maria cu Pruncul în brațe este cunoscută. Mai puțin cunoscut este faptul că dacă întorci acea imagine rezultă o nouă imagine extrem de sugestivă – stindardul getic 🐺 ZAMOLXE 𓃦 Marele Lup ALB. Poate să fie o imagine sugestivă pentru perioada de tranzit de la prima religie monoteistă din lume la ortodoxie ♰ ICXCNIKA.
Analiză SWOT Valea JIULUI 2018 ✟
Conform cererii Consiliului Județean Hunedoara de a alcătui Strategia de dezvoltare turistică a Județului HUNEDOARA înregistrată la registratura Consiliului Județean Hunedoara sub numărul 4537, 27.03.2018 vă anunțăm că încă din 2018 am alcătuit ANALIZA SWOT aferentă regiunii geografice din Județul HUNEDOARA, Valea JIULUI – analiză SWOT care a stat la baza dezvoltării ulterioare a mărcii de turism regional și produse tradiționale a Văii JIULUI Ținutul Momârlanilor – inițiativă aprobată în toate Consiliile Locale din Vale.
SWOT sunt acronime de la Strengths (Puncte tari), Weaknesses (Puncte slabe), Opportunities (Oportunități) și Threats (Amenințări), o tehnică de planificare folosită în luarea unor decizii bazate pe informații clare, detaliate și bine documentate. Atribut marcă VALEA JIULUI / Ținutul Momârlanilor – continuitate: credință, obiceiuri, tradiții, perenitate, stabilitate – continuitate. Atributul principal care derivă din inițiativa la care toate UAT-urile din Valea Jiului au aderat în 2018 – atribut principal marcă Ținutul Momârlanilor – continuitate – atribute secundare care au scopul de a construi prin comunicare / promovare atributul de marcă principal – obiceiuri, tradiții, perenitate, stabilitate, gustul de demult, datini, istorie & credință. Elementul vizual din marca Ținutul Momârlanilor este reprezentarea minunii din Peștera BOLII, capul întors al lupului cu forma cozii de balaur.
Dragonul din Arcul Carpatic 🐉
Munții Carpați reprezintă un lanț muntos, aparținând marelui sistem muntos central al Europei. Carpații cuprinși între Bazinul Vienei și culoarul Timocului formează un arc cu o lungime de circa 1.700 km și lățimea maximă de 130 km. Practic, toată Valea JIULUI, începând de la Bănița și până în Uricani, ia forma unui dragon (balaur) prin unduirea jiurilor de Est și de Vest iar simbolismul mărcii Ținutul Momârlanilor nu putea să nu fie DRAGONUL (BALAURUL CU CAP DE LUP) din prisma acestui ținut ancestral al momârlanilor, al transhumanței precum și a formei geografice al Văii.
Integrăm în acest fel Valea JIULUI în EUROPA 🐉 Arcul Carpatic ✟ păstrăm valorile esențiale ale momârlanilor – credința ☥ 🐺 sincronizând strategia de dezvoltare a Văii Jiului cu strategia de dezvoltare a CJHD 𓃦