Gospodăria “La Unchiu”
Produse tradiționale din moși strămoși de la un momârlan get-beget @ Cristian RUJOI. Am cunoscut un om de-al locului, Cristian Rujoi, care în gospodăria părinților a învățat rețetele tradiționale din moși strămoși. Cristian are înregistrat la OSIM “plăcinta cu cartofi momârlănească”, pe care cu prima ocazie vă invităm să o savurați. Un gust de demult și o atenție la detalii ieșită din comun începând de la răzălitul cartofilor și până la dimensiunea plăcintelor.
Am continuat călătoria noastră în afumătoarea gospodarului și mai departe spre iazul de pescuit amenajat artificial în curtea gospodăriei lângă păstrăvăria amenajată pe cursul pârâului Dealu Babii. Urmează o incursiune în lumea păstrăvului de crescătorie cu gust de păstrăv de râu. Cum este posibil!? Extrem de simplu și extrem de eficient. Înainte de maturitate, peste 250 de grame sau peste un an de zile, păstrăvii nu mai sunt hrăniți de mâna omului, sunt efectiv obligați să se hrănească singuri cu tot ce vine din pârâul Dealu Babi. Un fel de antrenament al păstrăvului, o simulare de trai în mediul natural, care efectiv transformă carnea, păstrăvul fiind mult mai slab d.p.d.v. al stratului de grăsime și mult mai aproape de gustul celui de râu.
Un adevărat gospodar al locului! Produse tradiționale: cârnați momârlănești afumați & virșli copți & afumați, tobă, slănină, jumeri, unsoare, carne la garniță, maioș & păstrăv proaspăt. Contact producător: Cristian Rujoi, 0722161338. Vezi mai mult “Cabana La UNCHIU” de pe Drumul Poștalioanelor.