Luptă și câștigă împotriva TITANILOR

by | Apr 6, 2023

O poveste NFT inspirată
din evenimente istorice reale ⚔️ 🏹

Războiul Titanilor ⚔️ Triumful asupra uriașilor ⚔️ care au vrut să răstoarne cerurile! În anul 86, ROMA pornește din nou într-o frenezie și trimite un potop de legionari pentru a dărâma Țara Sfântă și pentru a înrobi poporul GETÆ coborât din Zei.

Mărturia lăsată de poetul Marțial care îl numește pe împăratul Domițian „învingătorul uriașilor“ corelată cu lauda poetului Arruntius Stella adusă aceluiași împărat pentru „triumful asupra uriașilor” ne pun pe gânduri referitor la proporțiile statuilor de Geto-DACI de pe columnă și în același timp ne fac să ne gândim la utilitatea brățărilor getice unde cea mai mică cântărea 700 de grame iar cea mai mare 1.2 kg.

Istoria romană LXVII
Cassius Dio
🏹 TAPÆ

Poporul GETÆ sunt hiperboreeni descendenți din uriașii sau vechii titani și odată cu ei s-au născut zeii. Acest adevăr era cunoscut și în primele secole d.Hr., dovedit de Cassius Dio în Istoria romană LXVII, 7, unde, după luptele de la TAPÆ din 89 d.Hr., mato Diogio, așa cum este scris în plăcile de plumb (numit Decebal de Cassius) a fost învins de Tettius Iulianus. Generalul roman ia pseudonimul de Hyperborean (victor Hiperboreo namen ab orbe tulit – fiind victorios, a luat numele de Hyperborean).

Ținutul Titanilor 💪🏿

MultiversX / PHARANX 💪🏾

Pietre și stânci misterioase cu înfățișări umane. Coloși de piatră cu chipuri înmărmurite de la facerea lumii. Biblia îi menționează discret, ca o străfulgerare prin existența efemeră. Uriașii. Creaturi mitologice care au stăpânit cândva Pământul, uriașii au dispărut fără urmă, iar presupusa lor existență este contestată astăzi. Dar, referiri antice și descoperiri arheologice de cele mai multe ori întâmplătoare, par să ne conducă la două mari întrebări:

Au trăit cu adevărat uriașii? Și, cine au fost ei în realitate? Acele ființe din trecutul primordial al omenirii au dispărut fără urmă, iar puținele referiri despre ei nu lămuresc întru totul misterul. Oare să fie așa? Să fi dispărut uriașii fără să fi lăsat nimic în urma lor?

Vă invităm într-o călătorie fabuloasă pe urmele urieșilor, pe cărări de munte care duc acolo unde ei sălășuiesc, în Ținutul Uriașilor. Călătoria ne poartă în Valea Jiului, însoțiți de RHABON, așa cum se numea în vechime râul Jiu. Pe cărările întortocheate și rătăcitoare ale Văii, începem căutarea noastră, călcând pe urmele titanilor, acei coloși umani care cândva și-au purtat pașii mari și greoi, peste aceste meleaguri.

O experiență NFT P2E (play to earn) în MultiversX-ul Vechii Europe (HYPERBOREA – Urieșii). O poveste inspirată din evenimente istorice reale, care materializează și transpune sfincșii din 💪🏿 Ținutul Momârlanilor 💪🏽 Ținutul Titanilor 💪🏾 în legendara poveste a HYPERBOREEI: PARÂNG, PHARANG, PARANGOS / PHARANX.

EschilLegendarul titan Prometeu a fost înlănțuit în Sciția – „țara fierului”, pe stâncile numite PHARANX, nu departe de care curgea mărețul Oceanos potamos (identificat cu Istrul), unde un vultur înfometat urma să îi sfâșie zilnic ficatul… Legendarul Prometeu, eroul mitic care a furat focul pentru a-l dărui oamenilor, a fost rege în Sciţia şi stăpân al ţinuturilor de peste Prut.”

Nicolae DensușianuPharang-ul lui Prometeu, ne apare astfel ca un munte din părțile de apus ale Oltului. După nume, după situațiune și descrierile sale, el corespunde întru toate la muntele Parâng de astăzi.” Herodot “… muntele Parangos unde Prometeu a fost pedepsit să stea 3000 de ani în ținutul de piatră de către Zeul Jupiter.”

💪 RHABON 💪 50 km lungime de pădure și 25 lățime, 💪 50 de urieși din piatră 💪 6 orașe și o comună, 3 stațiuni turistice de interes național, o singură vale, Valea JIULUI, Valea lui RHABON, ținutul titanilor, ținutul ancestral al momârlanilor.

URIEȘII

Lumea virtuală 🔥
vs Stațiunea PHARANX

Pornind din „Scocul Urzicarului”, de la „Podul Urzicarului” ,acolo unde o regăsim pe Gaia, „Muma Pământului”, povestea giganților ajunge în Masivul Parâng, denumit în antichitate de vechii scribi „Pharanx” sau „Parangos”, acolo unde se află templul lui Apolo, Prometeu și „Grifonul Carpatin”.

Având o documentare istorică solidă în spate, cu niște personaje dezvoltate pe baza sfincșilor cvasi-necunoscuți din Valea JIULUI dar la fel de impresionanti cu Sfinxul din Bucegi, corelat cu toate eforturile noastre din ultimii ani care au mers până la dezvoltarea circuitelor spre uriesi și spre digitalizarea Văii JIULUI bazată pe platforma noastră Ținutul Momârlanilor am creat de fapt toată infrastructura necesară pentru a pune bazele unei lumi virtuale (gaming MultiversX) dublate de aceași lume de data asta în viața reală (Stațiunea PHARANX).

Am cartografiat în ultimii 5 ani povestea chipurilor umane întipărite în stâncile din Valea Jiului și am creat de fapt toată infrastructura necesară pentru a pune bazele unei lumi virtuale (gaming MultiversX) dublate de aceași lume de data asta în viața reală într-un areal sălbatic prin natura sa în care panorama asupra întregii VĂI îți taie respirația. Situat pe aria Orașului ANINOASA, Vârful Cândet, reprezintă poarta de intrare în Valea lui RHABON (vechea denumire a râului JIU) dinspre Defileul JIULUI. Vârful din vecinătea Pasului Vâlcan și al Masivului STRAJA, asigură experiența completă a turistului care accesează locația direct din arealul unic al defileului.

Stațiunea ۩ PHARANX ۩ 115000 m²

Un proiect în colaborare cu Casa de Arhitectură Botezan, Green FUTURE Snagov & Primăria ANINOASA. Prin Hotărârea Consiliului Local Aninoasa nr. 108, de la finalul lunii decembrie 2022, a început procesul de definitivare a primei stațiuni din România construite de la zero, prima stațiune din lume funcțională 100% în blockchain / crypto (NFT).

GAMING P2E
(play to earn)

⚔️ Luptă și câștigă 🏹
🏹 împotriva TITANILOR ⚔️
din ⚔️ Valea Hiperboreei 🏹

Ne pregătim pentru momentul în care dorim să oferim tuturor adolescenților din toată Europa (și nu numai) posibilitatea de a descoperi Geneza Europei și în același timp oportunitatea de a avea primul loc de muncă virtual plătit 100% din pasiunea lor 🏹 jocul ⚔️  Conceptul de a aduce turiștii europeni are la bază dezvoltarea unui joc P2E (play to earn) în care acești urieși sunt deja transformați în personaje, astfel încât în viitorul apropiat să existe posibilitatea de a accesa pachete de turism reale în Stațiunea PHARANX, Vârful Cândet din Aninoasa – Valea Hiperboreei, de către pasionații din industria de gaming de la nivel european.

Imaginați-vă că ați ales un personaj din Imperiul Getic GETÆ ⚔️ Lupta cu ROMA 🏹 caractere joc P2E ⚔️ în lupta împotriva urieșilor din mitologia antică. Și acum imaginați-vă cât va costa pământul virtual al ROMEI în această lume virtuală MultiversX după momentul în care TU ⚔️ împreună cu ALARIC, legendarul erou GETÆ ⚔️ veți cuceri celebra capitală a Imperiului Roman 🏹

۩ artefacte din neolitic ۞
Caractere 🏹 ⚔️ joc P2E

Primii fermieri ai lumii 🌾
S
porul grânelor 🌾

Eroii tăi (DECEBAL, Burebista, Dromihete, DURAS, Vezina & Deceneu, Grifonul Carpatin, Părintele Sciților, Fratele Sciților & Agatârșilor, Sfarmă Piatră, Pumnul DRACULUI, Zeul Luminii, Mama Pământului și Zeița Pădurii, Iorgovan & HIDRA, Șerpii ALBI, Bunicul lui GELONOS & Tatăl lui PROMETEU) au nevoie de putere / energie 💪 🌾sporul grânelor & depozitarea cerealelor 🌾 în lupta cu legiunile romane ⚔️ vezi valxul maestrului Alin PANAITE ⚔️ reconstruit după falxul strămoșilor GETÆ ⚔️

Având artefacte dintr-o cultură multimilenară  & caractere / personaje din același ADN multimilenar jocul Play To Earn, lumea virtuală MultiversX dublată de aceași lume în viața reală, STAȚIUNEA PHARANX / Valea HIPERBOREEI / Valea JIULUI, ne oferă calea spre construcția parametrului de marcă numit REPUTAȚIE de data asta pentru ROMÂNIA iar pentru voi, comunitatea noastră, calea spre profit garantat 💪

ROAD MAP-ul / planul nostru de afaceri pe care ți-l propunem spre analiză începe în anul 5508 î. Hr. odată cu facerea lumii, Civilizația și Cultura CUCUTENI, Vădastra, Cârcea, Gârla Mare, Hamangia / Gumelniţa 🌾 originea agriculturii

Geneza Europei

4 francize în România și 6 în Estul Europei (Vechea Europă)

BUREBISTA a reușit să unească toate triburile GETÆ, noi am reușit să dezvoltăm infrastructura pentru a reconstitui o comunitate istorică 🐉 Ordinul Dragonilor 🐉 prima colecție de NFT-uri / Q2 2023 🐉 în care o să primeze transparența & performanța economică.

Modelul nostru de afaceri devine ultra-sustenabil în principal din prisma continuității multimilenare a ADN-ului strămoșesc, continuitate care se manifestă și în zilelele noastre în etnografie prin cuvânt (colinde).

În aceași direcție a sustenabilității economice, modelul de afaceri “EUROPE GENESYS” reprezintă pentru Valea JIULUI transferul de la industria grea minerit – spre industria ușoară – turism, produse tradiționale și mesteșugărit iar pentru România un pas mare spre spre construcția parametrului esențial din brandul de țară 💪 REPUTAȚIA 💪

Începând cu anul 2025 urmează scalarea modelului de afaceri la nivel european (Bulgaria, Serbia, Ucraina, Moldova, Macedonia și Albania – Vechea EUROPĂ). Conceptul Stațiunii PHARANX reprezintă prima franciză autohtonă din seria EUROPE GENESYS dezvoltată în Valea JIULUI.

Urmează 🤜 semnalizarea prin panouri bilingve a tuturor urieșilor de piatră din Vale 🤛 un proiect realizat împreună cu Comexim R Lupeni, care va oferi posibilitatea dezvoltării sustenabile a turismului de vară, mai ales ținându-se cont de capriciile vremii, tot mai călduroase, după cum constatăm cu toții și în această iarnă. Platforma noastră de comunicare fiind resursa accesată de fiecare turist în viitor, prin tehnologia de coduri QR implementată în semnalizatoare.

Rămâneți alături de noi! Împreună ducem Cultura și Civilizația Neamului Românesc în EUROPA acolo unde îi este locul! Proiect prezentat în premieră la Conferința Destinații Vizionare în decembrie 2022. Pentru alianțe strategice, detalii investitori (LiteROADmap.pdf) și / sau co-branding (sponsorizare proiect) nu ezita să ne contactezi: letstalk@b2b-strategy.ro / 0758273142.

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.
TinutulMorlanilor_DanielRosca_01

Daniel ROȘCA

Autor

Din '97 stau în Timișoara dar sufletul și buletinul au rămas în Valea JIULUI, acest ținut ancestral al momârlanilor. 6 orașe, 6 masive muntoase, 1 comună, o singură vale și 3 stațiuni turistice... Valea JIULUI, acasă.

Magia Parângului 

S K Y ParângParangosPHARANX Magnific, maiestuos,...

Se (re)deschide Cafeneaua din Castelul de VIS

Evenimente private la înălțimevia Castelul de...

Art Jewerly Festival 2023

Zeița GETÆ Bendis Bendis, zeița GETÆ a pădurilor...

Un vis aproape de STRAJA

Un vis în STRAJA / Lupeni Dacă discutăm despre...

Cea mai bună ciorbă de pește din Valea lui RHABON

🐟 Paradisul Verde 🐟 Drumul spre oaza de liniște...

Clinica Mihaela NISTORESCU ™

Lumea uleiuriloresențiale @...

La Moșu

Gustul de demult 🧄 Astăzi am fost prin Straja...

DAOS Forest

Meda, Bendis & Kotys. Faceți cunoștiință cu...

Sejur în natură printre căprioare 🦌

Casa de vacanță🦌 C L A S I M A 🦌 O unitate de...

Pensiunea Retezat

Retezat, bijuteria arcului carpatic. Prin Vestul...

Portalul din Valea Iarului

Valea Hiperboreei E X T R A T E R E S T R U L Gazda noastră de...

Legăturile dintre cer și pământ

Momârlele din 💪Ținutul TITANILOR© Gabriela Braniște Materiale...

GELONOS

Apele primordiale 🌊 🏹  GELONOS ⚔️  Fratele⚔️ Sciților &...

Uriașul din JIEȚ

Momârlele Oamenii de Piatră În ceea ce priveşte termenul de...

SCORPIA 🔥 Sora lui PROMETEU

Taine ancestrale ۞ Bunicul & sora lui PROMETEU 🔥 Plecând la...

Strigoiul din Ținutul Momârlanilor

Strigoii, moroii& vârcolacii ☠️ Strigoii, moroii, vârcolacii...

Templul lui APOLO de pe SLIMA

Zeul luminii ☀️ Apolo, zeul zilei, al luminii și al artelor, al...

Harta urieșilor din Ținutul Momârlelor

Valea JIULUI 50 de km lungime 50 de urieși din piatră 6 masive...

Hidra din Cheile Baniței

I O R G O V A N Podul de la Ponoare& Cheile Baniței  Iovan...

Prometeu și Grifonul Carpatin

ParângParangosPHARANX O incursiune în 💙💛❤️ȚINUȚUL URIAȘILOR 🇷🇴 ”În...
Geneza Europei MultiversX NFT
XOXNO Europe Genesys NFT

Templul lui APOLO din PHARANX

Parangos / APOLO,spre Lacul MIJA 🌊 Pe drumul spre PROMETEU (traseul...

Geneza Kogayonului Momârlănesc 

SIMPOZIONEdiția a II – a23 - 24.03.2024 Criptografia (geneza)...

GAIA din Scocul Urzicarului

Încă de la ✨facerea lumii ✨ 8500 de ani de continuitate … în piatră...

Povestea vârfului RETEZAT

G R E U C E A N U &lumina cea de toate zilele… Cum ne povestește...

MOMÂRLELE din Piatră de pe KOGAYON

Semnul Kogayon Tradiții, credințe& obiceiuri la Momârlani...

Titanul din Gârbovu

DN66A / GârbovuDrumul lui Băsescu Poarta de intrare în Rezervația...

5508 înainte de Hristos ✞

Strămoşi NFT Încă de la facerea lumii ✨ Urieşi ☯️ Pelasgi ۞ 🏛️ GETÆ...

Pumnul Dracului din Peștera Dracului

Cascada Dracului& STRĂJERII 💪 💪 Obiectivele turistice se află la...

Legăturile dintre cer și pământ

Momârlele din 💪Ținutul TITANILOR© Gabriela Braniște Materiale...

TYPHON 🔥 Tatăl lui PROMETEU

Povestea Pelasgilor 🇷🇴 O poveste inspirată din evenimente istorice...
XOXNO Europe Genesys NFT
Europe Genesys MultiversX NFT