Între antic & rustic
Numele meu este Capeț Gheorghe Tavi în vârstă de 49 de ani, cunoscut de prieteni drept Ghiță tâmplarul. Meseria de tâmplar și implicit gravura (* sculptură) în lemn, am învățat-o făcând școala profesională în domeniul prelucrării lemnului în cadrul liceului Nr. 3 chimie din Deva în anii 89-91.
De atunci lucrez în lemn din plăcere, pasiune și interes. Despre lucrul efectiv în lemn vă pot spune că dețin o gamă variată de scule electrice și manuale care îmi sunt necesare pentru ceea ce fac.
1500 de ani
Lemnul propriu zis cel mai utilizat în țara noastră, adică esența de lemn masiv, care se pretează și se prelucrează adecvat pentru lucrări de tâmplărie și sculptură în lemn este stejarul. Acest lemn este cel mai tare ca esență și obiectele confecționate sunt cele mai durabile în timp… cu o durată de viață de 1500 de ani a obiectelor prelucrate din acest lemn, păstrate în condiții optime. Mai există esențe de lemn masiv care au particularități de eleganță în ce privește finețea și duritatea cum ar fi cireșul și părul sălbatic pentru sculptură și mobilier stil.
Deasemenea teiul este cunoscut pentru ușurința cu care se prelucrează și pentru durata de viață de 300 de ani în condiții optime a obiectelor prelucrate. Pentru realizarea de obiecte, mobilier, spații, construcții în stil antic sau cu aspect rustic, cel mai recomandat este lemnul de stejar. Contact meșteșugar 0724778113, Capeț Tavi.