Longevitatea în satul tradiţional Arc peste milenii | Hrana Geto-Dacilor. Referindu-se la modul de viață al...
Meniu Momârlănesc
„pâinea noastră cea de toate zilele”
Drumul pâinii În tradiția creștin ortodoxă, pâinea este simbolul vieții, bogăția pe care I-o cerem Domnului prin...
Povestea Meniului Momârlănesc
🐓 ECO Turism 🐟 🐑 circuitul gospodarilor 🐝 Pâinea getică, pâinea lui DECEBAL, pâinea urmașilor GETO-Dacilor din Valea...
Viitorul momârlanilor 🐑
Un popor fără viitor!? Despre viitorul momârlanilor 🐑& despre viitorul copiilor noștri! Se spune că un popor fără...
Moțul și momârlanca
Cultura de smeură& stupina 🐝🐝🐝🐝 De la un stup de albine la 75 de stupi & 2000 mp cultură de smeură. Povestea...
Afumare și băițuire la momârlani
Uscate de gerul iernii În funcție de produsul final dorit diferă timpul de afumare, lemnul ca și resursă primară...
Porcul la momârlani
Munca femeii șimunca bărbatului Timpul mediu de procesare al produselor tradiționale din porc la momârlani. Se spune...
Virșli Momârlănești
Cârnatul Geto-Dacilor Rețetă Virșli Momârlănești: Virșli sunt un preparat tradițional specific județelor Hunedoara și...
Urdă de oaie din Șiglăul Mic
Șiglăul Mic, vârful cu rezonanță istorică. Astăzi mergem spre înălţimea 1794 m, spre zona de creastă a graniţei,...